Tussen de Leijen

Gilze en Rijen - Rijen
Toekomstig aanbod

Over dit project

Tussen de Leijen
Aan de Noordoostzijde van Rijen komt een mooie groene woonwijk genaamd 'Tussen de Leijen'. In het plangebied komen in totaal circa 375 grondgebonden woningen in de vorm van rijwoningen, twee-onder-één kap woningen en vrijstaande woningen. De verkaveling wordt afgestemd op de huidige structuur van de watergangen die het plangebied in vier woonbuurten verdeeld. Elke woonbuurt wordt voorzien van een groen centraal gelegen hof. Op deze wijze zijn nagenoeg alle woningen gesitueerd aan een groene ruimte.

Sfeer en identiteit
Tussen de Leijen wordt een aantrekkelijk, gevarieerd, groen en karaktervol woongebied met een tijdloos karakter.
De kernwaarden voor de nieuwe buurt zijn:

• Dorps wonen, rust, ruimte, groen en geborgenheid
• Variatie in woningen en architectuur
• Afwisselende structuur, informeel en kleinschalig met veel ruimte voor groen en water
• Klimaatadaptief en aandacht voor biodiversiteit
• Informele en ontspannen routes voor langzaam verkeer
• Ruimte om te ontmoeten en te spelen
Groen en water:
De nieuwe woonwijk krijgt een duurzame groene inrichting waar het prettig is om te ontmoeten, wandelen, spelen en wonen. Tussen de nieuwe en bestaande woningen ten westen van het plangebied wordt een groene rand als parkzone ingericht met diverse soorten natuur, water en groen. Ook tussen de vier nieuwe woonbuurten komen groene stroken met wandelpaden en waterpartijen die worden doorgezet aan de randen van het plangebied. Centraal in iedere nieuwe woonbuurt komt een groen hof of park.

Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar de projectwebsite www.wonentussendeleijen.nl

Meer informatie

Kenmerken

Project
Tussen de Leijen
Type woningen
Overig

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Gilze en Rijen.

Aanmelden